Előfizetői tartalom

Drasztikusan fogy a munkaerő Magyarországon

Rigó Anita
A rendelkezésre álló munkavállalók száma az elmúlt egy évben drasztikusan visszaesett Magyarországon, és létszámuk továbbra is fokozatosan apad. Ennek ellenére még van szabad munkaerő a gazdaságban, ám köztük sokan nem elég motiváltak, és vannak olyanok is, akik szívesen dolgoznának, de nem hajlandóak mindezért az ország egyik feléből a másikba költözni - mondta Vég Ottó, az Adecco Magyarország ügyvezető igazgatója a Portfolio-nak adott interjújában. A HR szolgáltató cég vezetője jelentős részben a képzési rendszer hiányosságaira vezeti vissza a munkaerőhiányt: fontos problémának tartja, hogy nincsenek azonnal használható tapasztalatot biztosító gyakorlati képzések.

Portfolio: A konjunktúra-felmérések és a hivatalos statisztikák alapján az látszik, hogy a munkaerőhiány egyre nagyobb, és a feldolgozóiparban immár ez jelenti a legnagyobb növekedési korlátot. Mennyire támasztják ezt alá az Önök piaci tapasztalatai? Valóban nem áll rendelkezésre elég szabad munkaerő? Vég Ottó: Gyakorlati tapasztalataink alapján teljes mértékben vissza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái