Előfizetői tartalom

Ki nem találod, hol van Magyarország a világ társadalmi rangsorában

Portfolio
Kiderült: azért, mert egy országban magas a GDP, még nem garantálja, hogy emiatt jobb életkörülményekkel rendelkeznek az ott élő polgárok. A Social Progress Index (SPI) legfrissebb elemzése egészségügy, oktatás, toleranciaszint és többek között életminőség alapján rangsorolta a világ országait aszerint, hogy azok társadalma mennyire fejlődik. A nagyjából 150-es országlistán Magyarország viszonylag előkelő helyet foglal el, de messze vagyunk még attól, amit a finnek, a kanadaiak vagy éppen a dánok tudnak.

Érdekes eredményeket közölt a minap a Social Progress Index. Az adatok szerint a GDP-növekedés nincs feltétlenül összhangban azzal, hogy egy társadalom mennyire fejlett. A társadalmi fejlettséget lényegében úgy definiálják, mint a társadalom képességét arra, hogy kielégítse és megteremtse az állampolgárok és a közösségek emberi alapszükségleteit.A finnek a legjobbakA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés