Előfizetői tartalom

Amerikára figyelhetünk a héten

Portfolio
Itthon a Moody's pénteki hitelminősítés-felülvizsgálata, a friss inflációs adat és az MNB jegyzőkönyve kerülhet a középpontba a héten, de a nemzetközi fronton is lesz mire figyelni. Amerikában a Fed jegyzőkönyve mellett a júniusi munkaerő-piaci adatok is napvilágot látnak, míg Nagy-Britanniában a Bank of England publikálja Pénzügyi Stabilitási jelentését. Hétfőn az Egyesült Államokban a Függetlenség Napját ünnepelik, így a piacok zárva tartanak.

Elsőként idén májusban a Fitch Ratings minősítette fel hazánk adósság-besorolását, amivel a három nagy hitelminősítőből az egyiknél visszakerültünk a befektetésre ajánlott kategóriába. Most pénteken a Moody's dönt. Náluk csak tavaly november óta társul pozitív kilátás a hitelminősítésünkhöz, így a felminősítésben bízni, lehet, hogy korai lenne. Arról nem is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés