Előfizetői tartalom

Erős szezont várnak a legendás fürdővárosok, de van egy nagy baj

A balatoni vendégforgalom a hazai turizmus 20 százalékát adja, ami nagyrészt néhány város - köztük Hévíz, Siófok és Füred - kiemelkedő népszerűségének köszönhető. A kedvelt fürdővárosoknak is évről évre növekszik a gazdasági jelentőségük, miközben egyre kritikusabb problémát jelent az idegenforgalomban a munkaerőhiány. Ráadásul tőlük nemcsak külföld, hanem a Balaton is viszi a dolgozókat.

A hotelek és éttermek már készülnek a nyári csúcsszezonra, hiszen véget ért az iskola, és július-augusztusban a kikapcsolódni vágyó hazai és külföldi turisták is kiveszik nyári szabadságukat. Ilyenkor a legtöbben a Balaton felé veszik az irányt, de a többi fürdőváros szerepe is egyre jelentősebb a hazai turizmusban. Erős szezonra számítanak az ágazat szakértői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés