Előfizetői tartalom

Sosem állt ennyi álláshely üresen Magyarországon

Portfolio
2016 első negyedévében óriásit ugrott a versenyszférában a betöltetlen álláshelyek száma, ami arra utal, hogy a magyarországi munkaerőhiány tovább fokozódik. A KSH adatai szerint összességében több mint 50 ezer állás állt üresen az év első három hónapjában - ami bár csak alsó becslés, az elmúlt öt évben biztosan abszolút rekordot jelent.

Noha pontos adatokkal csak öt évre visszamenőleg rendelkezünk az üres álláshelyekről, valószínűsíthető, hogy azok száma idén történelmi csúcsra ért, hiszen korábban magasabb volt a munkanélküliség. Emellett az iparági konjunktúra-felmérések is azt támasztják alá, hogy sosem okozott ekkora gondot a vállalatoknak a munkaerőhiány, mint idén. Szám szerint az iparban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés