Előfizetői tartalom

A Brexit után máris újabb népszavazás fenyegeti Európát

Portfolio
Éppen csak kezdenek elülni a brit népszavazás körüli hullámok, de máris érik a következő hasonló kockázat: október végén Olaszországban tarthatnak népszavazást az alkotmány tervezett módosításáról. A szavazás pedig akár a Renzi-kormányról való ítéletként is felfogható, így a következő hónapokban jelentősen nőhet a politikai kockázat az országban.

Matteo Renzi olasz kormányfő azért írt ki népszavazást, hogy véget vessen az olasz politikai bizonytalanságnak, illetve az évek óta tartó gyenge kormányoknak és folyamatos előrehozott választásoknak. Az őszre tervezett népszavazás lényege, hogy a szenátorok számát a jelenlegi 315-ről százra csökkentenék. Emellett a tervek szerint csökkenne a felsőház hatásköre, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés