Előfizetői tartalom

Nem mert kamatot emelni a Fed a brit népszavazás előtt

Portfolio
Több okkal is magyarázható az, hogy az amerikai jegybank miért nem nyúlt a június 14-15-i ülésén az irányadó kamathoz, amelyek közül az egyik legfontosabb az egy hétre rá tartott brit népszavazás volt - derült ki a ma este közzétett Fed kamatdöntési jegyzőkönyvből. A pénz- és tőkepiacokon lényegében nem volt mozgás a friss információkra.

A brit népszavazás által jelentett eseménykockázat lényeges ok volt abban, hogy a Fed döntéshozói nem mertek a kamatemelés útján továbbhaladni a múlt hónap közepi kamatdöntő nyíltpiaci bizottsági ülésen - derült ki a ma este közzétett jegyzőkönyvből. A dokumentum persze többször is utal a június elején megjelent, rendkívül gyenge májusi amerikai munkahely-teremtési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés