Előfizetői tartalom

Soproni Egyetem lehet a Nyugat-magyarországi Egyetem új neve

MTI
Várhatóan Soproni Egyetem néven működik tovább négy karral januártól a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME), miután Palkovics László oktatásért felelős államtitkár július 1-jén Szombathelyen bejelentette, hogy az NYME-től az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE) kerülhet a Savaria Egyetemi Központ (SEK). Az új struktúráról ősszel tárgyal a Parlament - tájékoztatta a soproni székhelyű felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-t.

Pénteken Palkovics László azt mondta, hogy a leendő Soproni Egyetem kiemelt státuszú felsőoktatási intézménnyé alakulhat, amelyhez teljesülnie kell bizonyos tudományos és működtetési feltételeknek - tájékoztattak. A célok elérése érdekében így januártól megújuló működési struktúrában folytatja a munkát az anyaintézmény, miután a következő hónapokban előkészítik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés