Előfizetői tartalom

Még nem menekült meg Magyarország a negatív inflációtól

Portfolio
Valószínűleg egy-két hónapig még nem szabadulunk meg a negatív inflációtól, az éves árindex csak a nyár végétől szakadhat el tartósan a 0%-os szinttől - derül ki a Portfolio által megkérdezett elemzők előrejelzéséből. A szakértők közül többen is negatív júniusi inflációs adatra számítanak, a várakozások mediánértéke -0,1%. 2016 decemberére 2%-ra gyorsulhat a fogyasztói árszínvonal-emelkedés üteme, a jövő évi áfacsökkentések miatt azonban 2017 végére 1,7%-ra lassulhat a dinamika.

Meglepetést okozott a piaci szereplők körében a májusi inflációs adat, a fogyasztói árak ugyanis májusban átlagosan 0,2%-kal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban, holott az elemzők többsége minimális árszínvonal-emelkedésre számított. A Portfolio által megkérdezett elemzők - részben a májusi meglepetés miatt - óvatosabbak lettek. Májusi felmérésünkben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés