Előfizetői tartalom

Rekordot dönt idén az ország leminősítések száma

Portfolio
Idén az első félévben már 15 leminősítést hajtott végre a Fitch Ratings az egyes országok besorolása kapcsán, ami közelíti az eddigi egész éves rekordot jelentő 20 leminősítést, így idén új negatív rekord születhet - hívja fel a figyelmet ma kiadott összefoglalójában a legnagyobb európai hitelminősítő. Ez amiatt is könnyen összejöhet, mivel jelenleg 22 ország hitelbesorolásához tartozik negatív, azaz leminősítést valószínűsítő kilátás.

A Fitch szerint bár a nyersanyagárak év eleje óta jelentősen emelkedtek, de ez egyelőre nem sokat segített a feltörekvő piacokon fundamentálisan, így azok hitelminősítésén sem. Az idén első félévi 15 leminősítés több mint fele a közel-keleti és afrikai térség országaiban történt meg, és a 22 negatív hitelminősítési kilátásból is 10 ennél az országcsoportnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés