Előfizetői tartalom

Star Wars, X-Men, Batman: melyik film hozza a legtöbb pénzt idén?

Tízből hét sikergyanús film a nyári időszakra esik 2016-ban, de a tavalyi mozibevételeket így is nehéz lesz felülmúlni. 2015-ben május 1. és augusztus 31. között 4,48 milliárd dollár gyűlt össze az amerikai mozikasszákban, és a hazai mozipiac is kiemelkedően teljesített. Persze a mozik és a filmforgalmazók most sem bízzák a véletlenre: szinten minden héten debütál egy-egy blockbuster. Honnan lehet előre tudni, hogy egy film nagy bevételt hoz, és mely alkotásoktól várják a legtöbbet ezen a nyáron?

A nyári szezon - hivatalosan május 1-től augusztus 31-ig - a mozibevételek egyik csúcsidőszaka a karácsony mellett: ezekre a hónapokra a stúdiók mindig tartogatnak blockbuster-premiereket. Ha visszagondolunk az elmúlt évekre, a nagy családi filmek, például a Harry Potter, a Shrek és a Jégkorszak több részét nyáron mutatták be. A lenti táblázatban látszik, hogy a tíz idei sikerfilmből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés