Gazdaság

Újabb bírságot kaptak az MNB-alapítványok

Portfolio
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) kilenc esetben, összesen 6,12 millió forintra bírságolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt.-t, valamint az alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatási Zrt.-t. (KEDO) - írja a Világgazdaság.

A második körben kirótt bírságok 80 ezer és 4 millió forint között szóródnak.

  • A KEDO kapta a legmagasabb, 4 millió forintos pénzbüntetést a KDB-től, mert közbeszerzési eljárás nélkül bízta meg a Friday Creative Kft.-t a várhatóan 2017 szeptemberére elkészülő új kecskeméti egyetemi városrész 15 milliárd forintos beruházásának a levezénylésével, havi 10,2 millió forintos díj ellenében. (Múlt héten a Pallas Athéné Domus Animae Alapítványt a Friday Creative miatt már a 1,8 milliós bírsággal sújtotta a KDB.)
  • 600 ezer forintos büntetés járt azért, hogy az Optima pályáztatás nélkül szerződött a szentendrei SmartFM Kft.-vel az I. kerület Ybl Miklós tér 8. szám alatti Duna Belleview irodaház üzemelésére.
  • 300 ezer forintot fizet az Optima, hogy a Vörösmarty téri egykori Luxus áruháznak helyet adó Kasselik-ház üzemeltetését a fóti Tribelon Zrt.-re bízta
  • Egyenként 400-400 ezer forintja bánja az Optimának, hogy ajánlatkérés nélkül állapodott meg könyvelési munkákra, illetve vállalkozási szerződések elkészítésére.
  • A Világgazdaság beszámolója szerint közbeszerzési eljárás nélkül kapott megbízást az Optimától a KPMG Tanácsadó Kft. is, nettó 12,8 millió forintért egy ingatlanbefektetési stratégiára vonatkozó tanulmány készítésére.

További bírságok is elképzelhetők, miután a KDB saját hatáskörben még 16 szerződést vizsgál, míg a Fővárosi Főügyészség 63 kontraktus esetében kért jogorvoslatot nála.

Egy héttel ezelőtt együttesen 32 milliós pénzbüntetést kapott a Matolcsy György jegybankelnök kuratóriumi elnöksége alatt álló Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA), amelyről itt írtunk bővebben:
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kórház