Előfizetői tartalom

Nincs sok jó hírünk a magyar ipar szárnyalását váróknak

Portfolio
Megerősítette az előzetesen közölt, meglepően gyenge, májusi ipari termelési adatokat mai második becslésével a KSH, így tehát havi alapon kiigazítva 0,7%-os volt a csökkenés mértéke. Ez azt jelenti, hogy az áprilisi 5,5%-os ugrás csak átmeneti volt és folytatta a magyar ipar a februárban és márciusban is megfigyelt havi lemorzsolódást. Úgy tűnik, hogy ebben továbbra is a húzóágazatnak számító járműgyártás az egyik fő felelős, ráadásul az új megrendelések sem sok jót mutatnak ezen a téren, illetve nemzetgazdasági szinten sem.

A KSH az előzetesen jelzettel összhangban májusban 9,2%-os éves ugrást mért a magyar ipari termelésben, de mivel 2 munkanappal több volt idén, mint tavaly, így a munkanap-hatástól megtisztított adat már csak 4,2%-os emelkedést mutatott. Ez még nem rossz (és a váratlanul gyengére sikeredett német ipari adatnak is szerepe lehetett benne), mindenesetre elgondolkodtató, hogy úgy sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés