Előfizetői tartalom

Fontos változások jönnek a vámeljárásoknál, nem csak a Brexit miatt

A magyar vállalkozásoknak május 1-től új uniós szabályokat kell alkalmazniuk a vámkezelések során. Az új Uniós Vámkódex célja az egyszerűsítés és a digitalizáció - Magyarországon az elmúlt évtizedekben nem tapasztalt mértékű változásokról van szó. Az adóbevalláshoz hasonló rendszer lehetőségének bevezetése mellett hamarosan megjelenhetnek a vámjogi szolgáltató központok (SSC-k) hazánkban. Egyelőre még az Egyesült Királyságra is vonatkozik a kódex, de mit jelent a szigetország kilépése vámjogi szempontból?

Új vámkódex lépett érvénybe május 1-től az Európai Unió tagállamaiban, ami a több mint 20 éves (1992-es) közösségi vámkódexet váltotta le. A változások célja az elavult jogszabályok frissítése mellett az európai gazdálkodók versenyképességének növelése, valamint az adminisztrációs folyamatok digitalizálása. A változásra továbbá azért van szükség, mert amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés