FONTOS Orbán Viktor hamarosan nagy bejelentéseket tehet
 
Előfizetői tartalom

Erdogan marad, a puccsolókra akár halál is várhat

Portfolio
Törökországban a hadsereg egy része péntek este puccskísérletbe kezdett, a cél Recep Tayyip Erdogan államfő hatalmának megdöntése. A fővárosban és az ország több pontján heves harcok zajlottak, mostanra azonban csitulnak az ütközetek. A török vezérkari fönököt ma reggel nemrégiben kiszabadították a kormányzati erők, több ezer puccsista embert fogtak el, eddig 161-en haltak meg az államcsíny-kísérletben, és 1440-en megsérültek. A jelek szerint Erdogan megtartotta hatalmát. Szijjártó Péter Magyarország nevében beszélve elítélte a puccskísérletet, magyar áldozatról nem tudni. A török miniszterelnök beszédében arra utalt, hogy bár jelenleg a törk alkotmányban nincs lehetőség halálbüntetésre, de a történtek után jogi lépéseket sürgetnek, vagyis akár halál is válhat az ellenszegülőkre.

2016. július 16. 17:58 Megosztás Rendkívüli ülést tartanak a parlamentben Rendkívüli ülést tartanak a puccskísérlet során súlyos károkat szenvedett török parlamentben szombat délután Ankarában. Az ülés megnyitásakor a képviselők egy perces...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés