Előfizetői tartalom

Erdogan marad, a puccsolókra akár halál is várhat

Portfolio
Törökországban a hadsereg egy része péntek este puccskísérletbe kezdett, a cél Recep Tayyip Erdogan államfő hatalmának megdöntése. A fővárosban és az ország több pontján heves harcok zajlottak, mostanra azonban csitulnak az ütközetek. A török vezérkari fönököt ma reggel nemrégiben kiszabadították a kormányzati erők, több ezer puccsista embert fogtak el, eddig 161-en haltak meg az államcsíny-kísérletben, és 1440-en megsérültek. A jelek szerint Erdogan megtartotta hatalmát. Szijjártó Péter Magyarország nevében beszélve elítélte a puccskísérletet, magyar áldozatról nem tudni. A török miniszterelnök beszédében arra utalt, hogy bár jelenleg a törk alkotmányban nincs lehetőség halálbüntetésre, de a történtek után jogi lépéseket sürgetnek, vagyis akár halál is válhat az ellenszegülőkre.

2016. július 16. 17:58 Rendkívüli ülést tartanak a parlamentben Rendkívüli ülést tartanak a puccskísérlet során súlyos károkat szenvedett török parlamentben szombat délután Ankarában. Az ülés megnyitásakor a képviselők egy perces néma csönddel adóztak az éjszakai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái