Előfizetői tartalom

Végleg befellegzett 2016 legnagyobb devizaralijának?

Portfolio
Kulcsfontosságú szinthez közelít a japán a jen a dollárral szemben, miután a japán miniszterelnök a hétvégi felsőházi választásokon aratott sikert követően bejelentette, hogy még az idén egy nagyszabású gazdaságélénkítő csomag megvalósítását tervezik, melynek pontos kidolgozásán már dolgozik a miniszter tanácsadótestülete. A piac a fiskális lazítás mellett arra is elkezdett spekulálni, hogy a japán jegybank is a kormány segítségére siet, vagyis további monetáris lazítás is várható az elöregedő társadalommal, krónikusan alacsony inflációval és gyenge növekedési kilátásokkal küszködő szigetországban.

A japán jen idén július 8-ig bezárólag közel 17%-ot erősödött a dollárral szemben, amivel a világ legjobban teljesítő devizája volt. A múlt hétvégi események azonban könnyen fordulópontot jelenthetnek az idei trendben. Az Abe Sinzo által vezetett kormánykoalíció jelentős győzelmet aratott a hétvégén rendezett japán felsőházi választásokban, a győzelem után pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés