Előfizetői tartalom

"Atomfegyverrel" kényszerítené a briteket a kilépésre Brüsszel?

Portfolio
Bár Theresa May brit miniszterelnök nem tervezi 2017 előtt hivatalosan elindítani a Brexit-tárgyalásokat az EU-val, az európai politikusok elkezdték szóba hozni az EU "atomfegyverét", amivel mégis korábban a tárgyalóasztalhoz lehetne őt ültetni: ez Nagy-Britannia szavazati jogának felfüggesztése lenne az uniós intézményekben - írja a Bloomberg.

Több tagország is fontolóra vette, vajon van-e lehetőség a Lisszaboni Szerződés 7. cikkének aktiválására - árulta el név nélkül két brüsszeli tisztviselő a Bloomberg munkatársainak. Ezt akkor lehetne alkalmazni, ha az EU azzal akarna érvelni, hogy Nagy-Britannia többé nem működik együtt jóhiszeműen Brüsszellel. Ez az EU legdurvább szankciós eljárása, és még soha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés