FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

India billenti helyre az olajárat?

Portfolio
Az RBC Capital Markets nyersanyagpiaci stratégája szerint India gyorsuló ütemben növekvő olaj iránti kereslete az egyensúly irányába billentheti az olajpiacot. Erre azonban egyelőre várni kell, a globális túlkínálat továbbra is domináns az olajár alakulását tekintve. A jelenlegi kilátások mellett az év végéig 50-60 dollár közötti olajárat várnak.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) adataiból az olvasható ki, hogy az ország olaj iránti kereslete negyedévről negyedévre folyamatosan nőtt az elmúlt tíz évben, és mára elérte a napi 4 millió hordót. Ezzel India, Japánt megelőzve, a világ harmadik legnagyobb olajimportőrévé vált. Az RBC közgazdásza szerint bár India növekedési kilátásai kedvezőek, rövidtávon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés