Előfizetői tartalom

Nem nyomná le a béreket, ha vendégmunkásokat hívnánk be

Portfolio
Rövid és középtávon adottságként kell tekintenünk a munkaerő és ezen belül elsősorban a szakképzett munkaerő hiányára - mondta Lakatos Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a Világgazdaságnak. Úgy véli, a helyzetre megoldást csak sok-sok párhuzamos lépést tartalmazó akcióterv hozhat, amibe beletartozik a munkaerő importálása is.

Lakatos Péter a lapnak elmondta: ezért javasoltuk, hogy a belső munkaerő-tartalékok maximális kihasználása és a vállalati munkaerő hatékonyságnövelése mellett állami koordinációval tárjuk fel a határon túli, szakmailag jól képzett munkaerőforrásokat, akiknek a számára vonzó lehet a magyarországi munkavállalás.Az MGYOSZ olvasatában Varga Mihály a gazdasági szereplőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés