Előfizetői tartalom

Brüsszel is bevallotta, hogy fájni fog a Brexit

Portfolio
Idén és jövőre összesen akár 0,6 százalékponttal is alacsonyabb lehet az eurózóna és az Európai Unió növekedési üteme annál, mint amire képes lett volna a brit népszavazás nélkül - derül ki az Európai Bizottság kedden megjelent előrejelzésében. Szerencsés esetben ennél kisebb hatással is megúszhatjuk, de a brit gazdaság akár komoly recesszióba is csúszhat.

A közel egy hónapja tartott brit népszavazás után először frissítette makrogazdasági előrejelzését az Európai Bizottság. A szakértők a népszavazás miatt egy enyhébb és egy súlyosabb forgatókönyvet vizsgáltak. Az eurózóna gazdasága eszerint 2016-.ban 1,5-1,6 százalékkal bővülhet a korábban várt 1,7 százalékkal szemben, vagyis idén még nem jelenik meg a Brexit komolyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés