Előfizetői tartalom

Pesszimistább lett az IMF: nagyon rosszkor jött a brit népszavazás

Portfolio
Tovább rontotta a világgazdaság növekedési kilátásaira vonatkozó előrejelzéseit az IMF World Economic Outlook című kiadványában. A Valutaalap júliusi elemzésében idénre 3,1%-os, jövőre 3,4%-os GDP-bővülést vár, ami az áprilisi WEO-ban szereplő számoknál rendre 0,1%-kal alacsonyabb. Bár több fejlett és feltörekvő piaci országban is pozitív meglepetést okozott az áprilisi előrejelzéshez képest az első féléves növekedés, a brit referendum eredményének várható negatív hatásai miatt mégis lefelé kellett módosítani a prognózist.

Legújabb World Economic Outlook elemzésében az áprilisinál valamivel rosszabbnak ítéli meg a világgazdaság helyzetét az IMF. A 2016-ra vonatkozó növekedési előrejelzését 3,2%-ról 3,1%-ra, a 2017-est 3,5%-ról 3,4%-ra húzta le a Valutaalap, ami a 2016-os adatot illetően már az ötödik egymást követő lefelé módosítást jelenti. Az indok ezúttal nem meglepő módon a brit népszavazás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés