Előfizetői tartalom

Munkaerőhiány és munkanélküliség - Hogy lehet ez egyszerre?

Miközben a gazdaság egyre több területéről azt halljuk, hogy a cégek munkaerőhiánnyal küzdenek Magyarországon, több mint félmillió ember - a gazdaságilag aktív népesség több mint 10 százaléka - még mindig nem, vagy csak az állami közfoglalkoztatásban tud elhelyezkedni. Miért? A válasz összetett, de a legjellemzőbb probléma, hogy a szabad munkaerőtábor jelentős része nehezen foglalkoztatható, illetve a munkaerőkereslet és -kínálat rendkívül egyenlőtlenül alakul az országban.

Ki tekinthető munkanélkülinek?A statisztikák szintjén vizsgálódva elsősorban a munkanélküliek becsült és a regisztrált álláskeresők pontos számából szoktuk látni, hogyan alakul a munkanélküliség Magyarországon. Ha csupán ezeket a mutatókat nézzük, az derül ki, hogy létszámuk az elmúlt években nagyot apadt, ami kedvező munkaerő-piaci folyamatokat tükröz.Ez a két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés