Előfizetői tartalom

Draghi: egyelőre nehéz megjósolni a Brexit hatásait

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően júliusi ülésén változatlanul 0%-on tartotta az irányadó kamatot az Európai Központi Bank Kormányzótanácsa. Emellett a kamatfolyosó másik két eleméhez, a 0,25%-os hitelkamathoz és a -0,4%-os betéti kamathoz sem nyúlt a jegybank. Egyelőre az eszközvásárlási program feltételrendszeréhez sem nyúlt a jegybank, Draghi elmondása szerint ugyanakkor "kellő rugalmassággal bír a program", vagyis nem fenyeget az a veszély, hogy elfogynak a vásárolható értékpapírok a piacról.

2016. július 21. 15:09 Megosztás A török eseményekről "Nehéz látni, hogy milyen közvetlen következményei lehetnek a törökországi eseményeknek az eurózóna gazdaságára." - fogalmazott Draghi. Ennek ellenére az üzleti bizalomnak nem kedveznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés