Előfizetői tartalom

Kevesebb mint 300 szó határozza meg most Európa jövőjét

Portfolio
Sokak szerint az Egyesült Királyság döntése, miszerint kilép az Európai Unióból, a berlini fal 1989-es leomlása óta a legnagyobb jelentőségű esemény lehet Európában. Theresa May új brit miniszterelnök a kilépés lebonyolítását tűzte ki legfontosabb feladatának, annak ellenére, hogy ő maga eredetileg a bennmaradás mellett voksolt. Kevesebb, mint 300 szótól, a lisszaboni szerződés 50. cikkétől függ most Nagy-Britannia jövője, amivel kapcsolatban a Financial Times próbálta megválaszolni a legfontosabb kérdéseket.

Egyelőre egyáltalán nem világos, hogy a szakítás hogyan, és mikor fog lezajlani Nagy-Britannia és Brüsszel között. Az biztos, hogy sokban függ az EU-szerződés egyik újításától, az 50. cikktől, ami a kiválás feltételeit tartalmazza. Ettől a kevesebb, mint 300 szótól, és főleg annak értelmezésétől függ most Nagy-Britannia jövője.Miért fontos az 50. cikk?Elméletileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés