Előfizetői tartalom

Tényleg elhasal a brit gazdaság a Brexit miatt?

Portfolio
Igazán fontos makroadatok még nem jelentek meg a brit gazdaságról azóta, hogy a választópolgárok kiszavazták az országot az Európai Unióból, így egyelőre csak becslések vannak a pontos gazdasági hatásokról. A Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) szakértői szerint valószínűleg egy enyhébb recesszió, stagnálás elé néz a szigetország a következő negyedévekben.

Csütörtökön jelent meg a júniusi brit kiskereskedelmi statisztika, mely még mindig nem tartalmazza a június 23-i népszavazás közvetlen hatásait, de már látszik rajta, hogy a voksolás előtt bizonytalanok voltak a választók. A várt 0,6%-os visszaeséssel szemben ugyanis 0,9%-kal esett vissza a forgalom. Az igazán fajsúlyos adatok azonban majd csak az év második felében jönnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés