Előfizetői tartalom

Egész Európában nálunk hiányzik legjobban a munkaerő

Napjainkban egyre több helyről halljuk, hogy Magyarországon milyen jelentős méreteket ölt a munkaerőhiány. Annak ellenére azonban, hogy több figyelem irányul erre a valóban létező problémára, megoldásokról vagy legalábbis annak elméleti lehetőségeiről nem sok szó esik. Virovácz Péter, az ING Bank makrogazdasági elemzője e cikksorozat első részében az európai uniós térképen elhelyezve mutatja be a magyar munkaerőpiacot, hogy ne önmagában, hanem nemzetközi kontextusban tudjuk értelmezni a magyar adatokat. A cikksorozatnak nem célja, hogy teljes körű, tudományos alapokon nyugvó elemzést adjon a témáról, inkább tekintsük amolyan vitaindítónak, amely elsőként megpróbál túlmutatni a probléma felismerésén.

Történelmi csúcsponton a foglalkoztatásA foglalkoztatottak száma a válság mélypontja (2010. március) és 2016 májusa között közel 630 ezer fővel emelkedett, vagyis jelenleg 4,277 millió fő dolgozik Magyarországon a KSH 15-64 éves korosztályra vonatkozó statisztikái szerint. Mindezt figyelembe véve a foglalkoztatási ráta újabb csúcsot ért el és májusra 66 százalékra ugrott....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái