Előfizetői tartalom

Egész Európában nálunk hiányzik legjobban a munkaerő

Napjainkban egyre több helyről halljuk, hogy Magyarországon milyen jelentős méreteket ölt a munkaerőhiány. Annak ellenére azonban, hogy több figyelem irányul erre a valóban létező problémára, megoldásokról vagy legalábbis annak elméleti lehetőségeiről nem sok szó esik. Virovácz Péter, az ING Bank makrogazdasági elemzője e cikksorozat első részében az európai uniós térképen elhelyezve mutatja be a magyar munkaerőpiacot, hogy ne önmagában, hanem nemzetközi kontextusban tudjuk értelmezni a magyar adatokat. A cikksorozatnak nem célja, hogy teljes körű, tudományos alapokon nyugvó elemzést adjon a témáról, inkább tekintsük amolyan vitaindítónak, amely elsőként megpróbál túlmutatni a probléma felismerésén.

Történelmi csúcsponton a foglalkoztatásA foglalkoztatottak száma a válság mélypontja (2010. március) és 2016 májusa között közel 630 ezer fővel emelkedett, vagyis jelenleg 4,277 millió fő dolgozik Magyarországon a KSH 15-64 éves korosztályra vonatkozó statisztikái szerint. Mindezt figyelembe véve a foglalkoztatási ráta újabb csúcsot ért el és májusra 66 százalékra ugrott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés