Előfizetői tartalom

Nem ártott a Brexit-népszavazás a német gazdaságnak

Portfolio
Júliusban bár a júniusi két és fél éves csúcsról visszaesett a német feldolgozóipar kilátásait nyomon követő Markit beszerzésimenedzser-index értéke, az előző hónapot leszámítva így is bő két éves csúcson van. A feldolgozóipari mutató kisebb romlását ellensúlyozta a szolgáltatói szektorban tapasztalt javulás. Franciaországban mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatói szektorban tevékenykedő vállalatok optimistábbak lettek, igaz, a kilátások közel sem olyan jók, mint német társaik esetében.

Júliusban az előzetes adatok alapján a német Markit feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke a júniusi (két és fél éves csúcsot jelentő) 54,5 pontról 53,7 pontra mérséklődött. A Reuters által megkérdezett elemzők többsége valamivel nagyobb visszaesésre számított, így a tényleges adat semmiképp sem mondható negatív meglepetésnek, már csak azért sem, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés