Előfizetői tartalom

Lehet, hogy nem sokáig emelkednek már a bérek

Portfolio
Az elmúlt egy-két évben felszínre törő munkaerőhiánynak köszönhetően beindult a béremelkedés Magyarországon, noha még így is 15-20 százalékos a leszakadás a visegrádi országokhoz képest. Rövid távon a munkaerő szűkössége miatt valószínűsíthetően fennmarad a gyors bérdinamika, azonban ezeket a béremeléseket csak a versenyképesen működő vállalatok fogják tudni kigazdálkodni, míg a többi vállalkozás az eleve rossz helyzetből egy ördögi körbe csúszva még rosszabb pozícióba fog kerülni - írják negyedéves elemzésükben a Raiffeisen Bank szakértői, akik összességében a jelenlegi gyors bérkiáramlás fokozatos lassulására számítanak.

Az utóbbi években a foglalkoztatottak számának tartós emelkedését mutatják a statisztikák, és szemben a korábbi időszakkal (2011-2014 között), amikor a munkahelyteremtésben - főleg a közmunkaprogramok révén - az állam dominált, az új munkahelyek ma már döntően a versenyszférában jönnek létre. A közmunkaprogramban foglalkoztatottak száma beállt a 200 ezer fő körüli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái