Előfizetői tartalom

Siralmas a nők helyzete Magyarországon

Portfolio
Azt hihetnénk, hogy az évek előrehaladásával és a világ gazdasági fejlődésével párhuzamosan egyre jobban alakul a nemek közötti egyenlőtlenség ellen vívott küzdelem szénája. Pedig nem, a világ csak minimálisat fejlődött a nők helyzetének javításában, még mindig vannak például olyan területek, mint a politikai hatalmi pozíciók, ahol a nők részvétele elenyésző. A magyar helyzet is aggasztó, a vizsgált 145 ország között csupán a 99. helyet tudtuk megszerezni az átfogó index alapján, mellyel jóval többen vannak előttünk, mint utánunk a listán. A bérek közötti egyenlőtlenség pedig egyenesen siralmas hazánkban: olyan hátul vagyunk a sorban, hogy jobb rá sem nézni.

A World Economic Forum férfiak és nők közötti egyenlőtlenségeket mérő Global Gender Gap Indexe 145 országot ölel fel és négy alapkategóriára épül, illetve ezeken belül vizsgálódik: Gazdasági részvétel és lehetőség Oktatásban való részvétel Egészség és várható élettartam Politikai hatalom Siralmas a magyar helyzet. Egy ország sincs még a világon, amely teljesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés