Előfizetői tartalom

Zsiday a magyar euróról: egy percig sem kell komolyan venni

Portfolio
Zsiday Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy meglátása szerint nincs szándék a kormány részéről az euró bevezetésére, ezzel ugyanis egyrészt jelentősen korlátozódna a monetáris politika mozgástere, másrészt a magyar gazdaság olyan problémákkal küzd, amely az euróövezetbe való csatlakozás után éveken belül komoly károkat okozhatna. Emellett azt is kihangsúlyozta, hogy uniós pénzek nélkül gyakorlatilag semmi növekedés nem lenne az országban, az oktatásból továbbra is nagyon hiányzik a pénz, illetve egy stabil, átlátható gazdaságirányításra is égető szükség lenne, enélkül ugyanis nehéz világ vár ránk 2020 után.

A Zsiday-interjú legfontosabb üzenetei: "Egy percig sem kellett komolyan venni, hogy a kormány tényleg be akarná vezetni a közös devizát, hiszen egész gazdaságpolitikája a minél nagyobb döntési szabadságra épül." Zsiday szerint egyszerű PR-fogásról van szó, ha valós szándék állna mögötte, akkor már észrevehető mozgolódás lenne, hogy jövőre beléphessünk az ERM-II...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés