Előfizetői tartalom

Cáfolták, hogy áremelésre készülnének a kiskereskedelemben

Portfolio
Cáfolta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) a Magyar Idők szerdai értesülését, miszerint több kiskereskedelmi vállalkozás a fogyasztói árak emelését tervezné a munkaerőhiány miatt. Az OKSZ megítélése szerint a kereskedelemi vállalkozások béremelésre kényszerülnek ugyan a létszámhiány miatt, de az áremelést az éles piaci verseny miatt elkerülik.

A munkabéremelés költségét elsősorban más kiadások átcsoportosításával, átütemezésével, lefaragásával gazdálkodják ki, sok esetben a nyereség terhére. A sajtóhírben jelzett 5-10%-os rejtett áremelés nem várható - írja közleményében az OKSZ. (A vállalkozások egyébként a tervezett nyereséget fejlesztésre is fordíthatnák.) A kereskedelemben vállalkozástípusonként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés