Előfizetői tartalom

Több mint félmillió idénymunkásra volt eddig szükség idén

Portfolio
2016 első félévében 520 ezer alkalmazottat vettek fel a vállalkozások időszakos munkára, ami 30 ezerrel magasabb, mint egy évvel korábban. Leginkább a kereskedelemben, az építőiparban és a vendéglátásban volt szükség beugró emberekre, de a mezőgazdaságban is gyakran alkalmaztak idénymunkásokat. Az alkalmi munkavállalók havonta több mint egymilliárd forintot hoztak az államkasszának - számol be a Magyar Idők.

A munkaadók telefonon és az interneten is bejelenthetik a néhány napos munkára jelentkező személyeket. A módszer tehát egyszerű, miközben a közteher sem magas - mondta a Magyar Időknek a NAV szóvivője. Mint Kis Péter András a részletekről elmondta: a mezőgazdaságban és a turizmusban naponta 500 forint, az egyéb alkalmi tevékenységet végzőknél naponta 1000 forint, a filmes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés