Előfizetői tartalom

Továbblépett Brüsszel, 3 hónapot adott a lengyeleknek

Portfolio
Jogállamisági ajánlással fordult szerdán az Európai Bizottság Lengyelországhoz, mert rendszerszintű fenyegetést lát abban, hogy az ország alkotmánybírósága nem képes rendeltetésszerűen működni és akadálytalanul alkotmányos felügyeletet gyakorolni. Varsónak három hónapja van arra, hogy eleget tegyen az ajánlásoknak - írja a BruxInfo.

Úgynevezett jogállamisági ajánlást intézett a lengyel kormányhoz szerdán az Európai Bizottság, részletekbe menően kifejtve aggályait és azt is, hogy Varsónak mit kell tennie azok eloszlatása érdekében. A Bizottság ezzel egy újabb lépést tett előre a január 13-án elindított jogállamisági eljárásban, egyúttal közelebb kerülve az EU-szerződés 7-ik cikkely szerinti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés