FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

A válság óta először léphet a brit jegybank a héten

Portfolio
A Bank of England kerülhet egyértelműen a befektetők fókuszába a héten, hiszen nagyon valószínű, hogy - hét és fél év után először - változtatnak az alapkamat szintjén. Az Egyesült Államokból többek között a friss júliusi munkaerő-piaci statisztikák érkeznek, míg Kínából a feldolgozóipar állapotáról kapunk új képet. Pénteken Rio de Janeiróban megkezdődnek a 2016. évi nyári olimpiai játékok.

Noha a Brexit-népszavazás előtt még a piac arra számított, hogy a brit jegybank következő lépése szigorítás lesz valamikor 2017 elején, a referendum eredménye mindent megváltoztatott. Mark Carney jegybankelnök már többször jelezte, hogy a voksolás eredménye által sokkolt gazdaság támogatása érdekében lazításra készülnek. A júliusi kamatdöntő ülésen erre még nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés