Előfizetői tartalom

Nem is akárhogyan csapott le a GVH a kartellezőkre

Portfolio
Kórházi közbeszerzéseknél elkövetett kartellezés miatt bírságolt a GVH. Megállapította ugyanis, hogy az érintett öt cég négy kórházi közbeszerzési eljárásban a kiírás befolyásolása érdekében, valamint a piac felosztása és az árak rögzítése céljából egyeztettek is egymással. Ez 270 millió forintjukba került a cégeknek. Az öt érintett cég közül az egyik megúszta a bírságot, mivel az ő kérelme alapján indult még 2013-ban az eljárás.

Az ügyben a B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft., a CHIRMAX HUNGARY Kereskedelmi Kft., a Johnson & Johnson Egészségügyi és Babaápolási Termékeket Gyártó és Forgalmazó Kft., a SurgiCare Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a VARIOMEDIC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. érintett. Az ún. sebvarró-kartellügyben a GVH olyan közbeszerzési eljárásokat vizsgált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés