Előfizetői tartalom

Heti három nap munka, 75 éves nyugdíjkorhatár - Te bevállalnád?

Portfolio
A technológia fejlődésével elég lenne hetente három napot dolgozni, cserébe 75 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt - mondta a Bloombergnek adott interjúban Carlos Slim, a világ negyedik leggazdagabb embere. A gondolat nem teljesen új, a mexikói üzletember már évekkel ezelőtt mondott hasonlókat, ugyanakkor az ötlet kritikusai szerint nem fog működni a javaslat.

A jelenlegi civilizációs változásra adott válasz lehet a rövidebb munkahét, a történelem ugyanis már bebizonyította, hogy amikor a technológia komoly léptékben fejlődik és a gépek egyre hatékonyabbak, akkor az embereknek kevesebbet kell dolgozniuk - mondta a Bloombergnek Carlos Slim. Az üzletember szerint jelenleg azt látjuk, hogy az emberek egyre tovább élnek a javuló orvosi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés