Előfizetői tartalom

Húsz vagy hetven dollár? - Ki tudja, mi lesz az olajjal

Gayer Attila, CFA
|
Vas Milán
A korábbi csúcsokhoz képest több mint 20 százalékot esett az olaj, így most mindenki azt találgatja, hogy innen felpattanás jön-e, vagy folytatódik a medvepiac és visszateszteljük az év eleji, 30 dollár alatti mélypontokat. A fundamentumok megítélésünk szerint inkább az árak további csökkenésének irányába mutatnak, ahogy alapvetően a technikai kép is. A bizonytalanság azonban óriási, a napokban 20-30, és 70 dolláros olajár várakozások is érkeztek.

40 dollár alá ment az olajA múlt hét során az olajnál hivatalosan is beköszöntött a medvepiac, miután az árak április után először 40 dollár alá kerültek. Ezzel a korábbi csúcshoz képest megvolt a 20 százalékos esés, amit hivatalosan a medvepiacok definíciójaként szoktak emlegetni. Az olajnál az utóbbi két évben ez már a harmadik medvepiac, az előző 2015 májusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés