Előfizetői tartalom

Tudod, mennyit lehet keresni az Aldinál vagy a Tescónál?

Portfolio
A kormány a szombati és vasárnapi munkavégzés újraszabályozására készül és a legújabb terveket nem hagyhatta szó nélkül az Országos Kereskedelmi Szövetség sem. Érvelésük szerint a legfontosabb feladat a munkaerőhiány enyhítése lenne, ebben pedig az alapbér játszik döntő szerepet, nem pedig a vasárnapi munkavégzés. A kötelező szabad vasárnapok számának emelésével a kisboltok járnának rosszabbul, a nagy áruházak ugyanis nagyobb bért adnak. Nem kizárt az OKSZ szerint, hogy több ezer kisbolt is lehúzhatja a redőnyt vasárnap.

Készül valamiAz OKSZ szerint a kormány helyesen döntött akkor, amikor áprilisban - a vasárnapi zárva tartás eltörlésével - változatlan formában állította vissza a korábbi szabályokat. Vasárnap nyitva tartani nem kötelező, a 140 ezer boltból, áruházból becslések szerint 40 ezer tart nyitva ezen a napon, a többi értékesítőhely lehúzza a redőnyt a hét utolsó napján....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés