Előfizetői tartalom

Csúnyán lefordult a magyar ipar, a kilátások sem rózsásak

Portfolio
A gép- és fémipar "legörbülése", illetve a járműgyártás enyhe növekedése együttesen vezetett oda, hogy júniusban váratlanul újra mínuszba fordult a magyar ipari termelés éves indexe - derül ki a KSH ma közzétett részletes adataiból. A havi alapú termelés 2,4%-kal esett, illetve az első fél évben átlagosan 2,3%-kal nőtt az iparunk éves összevetésben. Előretekintve az új megrendeléseknél is lefordulás látszik az exportrendelések miatt, így egyelőre egyáltalán nem festenek jól az ipari kilátásaink, és még a múlt héten vázolt 4% körüli éves átlagos bővülés sem biztos, hogy összejön. Márpedig ez nagyon kellene ahhoz, hogy a magyar GDP-növekedés a második félévben határozottan gyorsuljon.

Kapcsolódó cikkünk2016.08.12Meglódult a magyar gazdaság2016.08.12Az elemzők nem ájultak el a magyar GDP-adattólA KSH által ma közzétett részletes júniusi ipari termelési adatok szerint éves alapon 0,3%-kal csökkent a termelés volumene (a nyers adat megegyezik a kiigazítottal), ami a májusi 5,3%-os, illetve a júniusi 4,2%-kal éves növekedést követte. A csúnya lefordulásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés