Előfizetői tartalom

Közmunka nélkül sehol sem lenne Kelet-Magyarország

Tíz év alatt negyedmillió fővel csökkent Magyarország népessége, ami a vidék elnéptelenedésének köszönhető. A hét régiónk közül egyedül Közép-Magyarországon emelkedett a lakosok száma, de ott nem is kicsit. A válság előtti időkhöz képest csak a központi régióban bővült jelentősen a foglalkoztatottság, míg a keleti országrészben közmunka nélkül még mindig alacsonyabb lenne, mint 2007-ben.

Az égető munkaerőhiány problémája kapcsán az utóbbi fél-egy évben világossá vált, hogy a munkaerő-piaci kereslet és kínálat igencsak eltérően alakul az ország különböző területein. A nyugat-magyarországi régió lényegében kiürült, a keleti országrészben pedig bár maradt munkaerő-tartalék, itt az alacsony mobilitással és munkavállalási hajlandósággal vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés