Előfizetői tartalom

Ferihegy rákapcsolt a nyáron: mire készülnek a fapadosok?

Folyamatosan bővül a légiközlekedési szektor, és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér eredményei is ennek megfelelően alakulnak: a havi utasforgalom idén májusban és júniusban is meghaladta az 1 millió főt. A Brexit ellenére továbbra is London az egyik legnépszerűbb úticél a magyarok körében, a terrorveszély azonban kissé átrendezte a ranglistát. Jelenleg 40 légitársaság járatai szállítanak utasokat Budapestre, illetve Budapestről, és a nyugat-európai szokásokhoz hasonlóan a magyar utazások majdnem fele diszkontjáratokon történik. Hol van növekedési potenciál a piacon, és hogy taktikáznak a legnagyobb európai légitársaságok?

Az elmúlt évtizedekben a légi közlekedés liberalizációja és a fapados légitársaságok térnyerése határozta meg a légiközlekedési iparágat. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint idén májusban 4,6 százalékkal bővült a világ légiutas-forgalma: a Közel-Keleten mérték a legnagyobb, 11,2 százalékos bővülést, míg Európában 2, Észak-Amerikában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés