Előfizetői tartalom

Kezd magához térni a németek optimizmusa a Brexit-sokk után

Portfolio
Felfelé korrigált augusztusban a német ZEW üzleti hangulatindex értéke, miután a júniusi brit népszavazás eredménye miatt júliusban nagyot esett. A mannheimi székhelyű gazdaságkutató-intézet által készített hangulatindex három és fél éves mélypontról kapaszkodott vissza, igaz, a várakozásoktól elmaradt a javulás mértéke.

A ZEW gazdaságkutató intézet gazdasági hangulatindexének értéke a júliusi - három és fél éves mélypontot jelentő - -6,8 pontról 0,5 pontra emelkedett. A Reuters által megkérdezett elemzők 2 pontos értéket vártak a mutatótól, vagyis az üzleti hangulat csak a vártnál kisebb mértékben javult, ráadásul még mindig jóval a júniusi szint (19,2 pont) alatt van, vagyis a sokkhatást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés