Előfizetői tartalom

38 ezer börtöntölteléket engednek szabadon

Portfolio
A közeljövőben mintegy 38 ezer törökországi elítélt szabadulhat ki a börtönből egy új határozat értelmében, amelyről az igazságügyi miniszter számolt be - értesült a Reuters. Nem tényleges amnesztiáról van szó, a hivatalos kommunikáció szerint felügyelik majd a kiengedett rabokat, a kedvezményben pedig nem részesülhetnek az erőszakos bűncselekményt elkövetők, illetve akiket a nemzetbiztonsági rend megsértése vagy terrorizmus miatt ítéltek el. A döntésnek köze lehet ahhoz, hogy a meghiúsult puccskísérletet követő tisztogatások miatt rengeteg embert ítéltek (és ítélnek) el, a börtönökben azonban nincs elég hely.

A török igazságügyi miniszter, Bekir Bozdag bejelentette, hogy egy szerdai kormányhatározat értelmében a közeljövőben mintegy 38 ezer elítélt szabadulhat ki a börtönökből, felügyelet mellett. Bár a hivatalos kommunikációban nem volt róla szó, valószínűsíthető, hogy a július közepén meghiúsult puccskísérletet követő tisztogatás olyan terhet ró az egyébként is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés