Előfizetői tartalom

Extrém lesz Merkel jövő heti programja

MTI
|
Portfolio
A jövő pénteki, V4-ekkel folytatandó tárgyalása előtt már rendkívül sűrű lesz Angela Merkel német kancellár diplomáciai menetrendje és azt követően szombatig szintén állam- és kormányfők "hadával" tanácskozik az EU jövőjéről. A jövő héten Nápolyba, Tallinba, Prágába, Varsóba, majd Berlin melletti Mesebergbe utazik el és összesen 15 európai uniós tagország vezetőjével folytat megbeszéléseket a brit uniós tagság megszűnése (Brexit) után keletkező helyzetről, és egyúttal előkészíti az Európai Unió jövőjéről tartandó pozsonyi csúcstalálkozót is.

Angela Merkel hétfőn Nápolyban Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel és Francois Hollande francia államfővel tárgyal. A kancellár szerdán Tallinnba utazik, ahol megbeszélést folytat Taavi Roivas észt kormányfővel, és felkeresi a NATO kibervédelmi központját (CCD COE). Az észt fővárosban csütörtökön Toomas Hendrik Ilves köztársasági elnökkel tárgyal és meglátogatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés