Előfizetői tartalom

Temeti az eurózónát a Fed volt elnöke

Portfolio
A rengeteg különböző érdek miatt fel fog bomlani az eurózóna, mely a jelenlegi formájában működésképtelen - mondta a Bloomergnek adott interjúban Alan Greenspan, a Fed korábbi elnöke. A szakember szerint az amerikai jegybanknak hamarosan el kell kezdenie kamatot emelni, a szigorítás üteme pedig kellemetlen meglepetést is okozhat majd a befektetőknek.

Nem hiszem, hogy még sokáig fenntarthatjuk a jelenlegi kamatszinteketjelentette ki Greenspan a Bloomberg Radio műsorában. Az interjút a következő két hétvégén sugározzák majd, most csak a legfontosabb kijelentések jelentek meg. Alan Greenspan szerint a Fednek előbb-utóbb el kell kezdenie kamatot emelni, ha pedig a folyamat elindul, akkor a szigorítás üteme akár megleő is lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés