Előfizetői tartalom

Szétverik a befektetők a világ egyik legértéktelenebb devizáját

Portfolio
Még másfél hét van augusztus végéig, a mongol tugrik azonban már így is közel 9%-ot gyengült az amerikai dollárral szemben, amivel a világ legrosszabbul teljesítő devizája. Június végi csúcsa óta már 14%-kal értékelődött le, ennek oka, hogy a júniusi választási győzelem óta egyre több részlet derül ki, hogy milyen rossz helyzetben van a gazdaság. Az új kormány pénzügyminisztere nem finomkodott, nyíltan kijelentette, hogy "nagyon súlyos válságban van az ország". Nagyon nagy szükség lenne egy állítólagosan körvonalazódó IMF-megállapodásra.

Kevés, a mongol tugriknál értéktelenebb deviza van a világon, amin finoman szólva nem segítettek az elmúlt hetek. Mongólia fizetőeszköze eddig megközelítőleg 9%-ot gyengült az amerikai dollárral szemben csak augusztusban, amivel a Bloomberg adatai szerint kiérdemelte a hónap legrosszabbul teljesítő devizájának nem túl előkelő címét. Eddig az sem sokat segített, hogy a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés