Előfizetői tartalom

Szeptemberig hátradőlhetnek Matolcsyék

Portfolio
A Portfolio által megkérdezett elemzők mindegyike arra számít, hogy a Monetáris Tanács holnapi ülésén nem változtat az alapkamaton, vagyis azt továbbra is 0,9%-on tartja. Úgy tűnik, a Magyar Nemzeti Banknak sikerült elérnie azt a célját, hogy a piaci szereplők tartósan alacsony kamatra rendezkedjenek be, hiszen az elemzők túlnyomó többsége szerint egészen 2017 végéig a jelenlegi szinten maradhat az irányadó ráta. Az augusztusi döntés nem ígér izgalmakat, mindenki a szeptemberi döntést várja, hogy pontosan milyen átalakítások lesznek a 3 hónapos jegybanki betét feltételrendszerében.

Az utolsó, májusi kamatvágás óta a Magyar Nemzeti Bank kommunikációja az irányadó ráta jövőbeli pályájával kapcsolatban egyértelmű: minél tovább az aktuális szinten tartani, eközben egyéb nem konvencionális eszközökkel tovább lazítani. Ezt igazolja, hogy a júniusi és a júliusi kamatdöntés követően is ugyanaz a mondat szerepelt a kiadott közleményben, miszerint "az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés