Előfizetői tartalom

Itt az ingyenpénz, a németeknél már van alapjövedelem

Portfolio
Ma újabb hét német magánszemély kapott arról értesítést, hogy egy éven keresztül havi 1000 euró (kb. 310 ezer forint) ingyenpénzt kap és arra költheti, amire csak akarja. Az alapjövedelem eszméjét népszerűsítő közösségfinanszírozási megoldás Németországban már 2 éve létezik és a maival együtt már összesen több mint 50 német ember a saját bőrén is megtapasztalta, hogy milyen az, ha rámosolyog a szerencse és egy éven át kvázi gondtalanul élhet.

A "Mein Grundeinkommen" (az én alapjövedelmem) névre hallgató közösségfinanszírozási megoldás lényege, hogy mindenki befizethet az alapba annak a reményében, hogy ő lehet az egyike annak a 12 magánszemélynek, akik a sorsolás alapján a következő egy évben havonta megkapják az alapjövedelmet. Olyannyira igaz az, hogy bárki megkaphatja, hogy a legelső nyertes 2014-ben egy 8 éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés