Előfizetői tartalom

Megint Portugália lehet Európa beteg embere

Portfolio
Az utóbbi hetekben jelentősen gyengültek a portugál kötvények, a tízéves hozam ismét 3 százalék fölé emelkedett. Ráadásul az országot leminősítés fenyegetheti, ami újabb csapást jelenthet, hiszen ha megtörténik, akkor az EKB nem vásárolhatja tovább a portugál állampapírokat, és az ország bankjai sem férhetnek hozzá az olcsó pénzhez.

Augusztus közepén még 2,7 százalék körül volt a tízéves portugál hozam mélypontja, majd egy hét alatt onnan pattant 3,13 százalékra a hozam, mely most 3 százalék körül áll. A folyamat oka, hogy a befektetők Portugália leminősítésétől tartanak, ami további csapás lenne az ország számára. A portugál adósosztályzat ugyanis ma már csak a kanadai DBRS hitelminősítőnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés