Előfizetői tartalom

Nagyot fordult a világ pár óra alatt

Portfolio
A tavaly decemberi kamatemelés óta többször is látványosan visszavonulót fújt a Fed monetáris szigorítási ciklusának folytatásában, most azonban úgy tűnik, magasabb fokozatba kapcsolt a kommunikáció. Janet Yellen elnök, illetve Stanley Fisher alelnök szavaira kezd felébredni a piac, az árazások alapján jelentősen nőtt a szeptemberi és a decemberi kamatemelés lehetősége. A pénteki amerikai munkaerő-piaci adat nagy volatilitást okozhat, a felfokozott állapot pedig egészen a szeptember 21-i kamatdöntésig fennmaradhat. Nagyon úgy tűnik, hogy Yellenék hivatalosan is véget vetettek a nyári uborkaszezonnak.

Tavaly decemberben hosszas halogatást követően végre kamatot emelt a Fed, ráadásul akkor még a jövőbeli kamatpálya várt alakulását jelző dot plot-ok a piaci várakozásoknál jóval agresszívabb kamatemelési ciklust jeleztek. Aztán beütött az év eleji kínai para, egy részvénypiaci eséssel és az olaj zuhanásával fűszerezve, melynek hatására a Fed döntéshozói is látványosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés